dr. med., specialistka interne medicine

To Live

A Harmonious Life

Cum socis mia natoque pena tikertde jasertase dears
Fusce feugaleoa iscing elitaser mere miase kasettas lasetsa lerode fersae dekera vests jetyader dasera.

Read More

Kdo sem

Poklic zdravnice opravljam že 30 let. Je moje človeško poslanstvo. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani sem diplomirala leta 1981.

Med študijem me je zanimala psihiatrija. Skupinske obravnave ljudi, odvisnih od alkohola, sem se učila pri dr. Janezu Klobučarju in dr. Janezu Ruglju. Med opravljanjem staža iz interne medicine pri izvrstnem človeku, odličnem zdravniku in dobrem učitelju prof. dr. Pavlu Jezeršku, sem se zaljubila v to stroko, ji sledila in leta 1989 opravila specialistični izpit.

Zamenjala sem že več delovnih postaj – dve leti sem delala v ambulanti splošne medicine, pol leta v bolnišnici za pljučne bolezni, osem let v Kliničnem centru v Ljubljani, pet let v zasebnem diagnostičnem centru, od leta 1998 pa vodim svojo zasebno ordinacijo. Tega leta sem od Ministrstva za zdravje dobila koncesijo, kar pomeni, da lahko sprejemam bolnike, ki so napoteni z napotnico osebnega zdravnika.

Kot specialistka interne medicine se ukvarjam s kardiologijo, to je boleznimi srca in ožilja. Temelj mojega dela je natančen pogovor z bolnikom. Zanj si vedno vzamem dovolj časa, da ima bolnik priložnost odkriti in razumeti, od kod izvirajo njegove težave. Tak pogovor je po eni strani diagnostično sredstvo, po drugi strani pa že del zdravljenja. Po temeljitem pogovoru opravim telesni pregled, izmerim krvni tlak, posnamem EKG, glede na bolnikove težave pa lahko opravim še ultrazvočno preiskavo srca, obremenitveni test na kolesu, neprekinjeno 24- urno merjenje krvnega tlaka ali snemanje EKG. Vedno pregledam tudi medicinsko dokumentacijo, ki jo bolnik prinese od drugod in naredim natančen spisek zdravil, ki jih bolnik jemlje. Po pregledu in opravljenih preiskavah bolniku na razumljiv način povem, kaj sem ugotovila, in napišem izvid oz. mnenje, v katerem osebnemu zdravniku predlagam način nadaljnje obravnave in zdravljenja.